Преките чуждестранни инвестиции в Румъния с рекордно ниво

Преките чуждестранни инвестиции в Румъния са достигнали рекордно ниво за първите десет месеца на тази година – 11,3 милиарда евро, съобщи агенция Аджерпрес, като се позовава на публикация във Фейсбук на премиера Николае Чука.

Министър-председателят на Румъния отбелязва, че според оценката на Националната банка на Румъния 2022-ра ще бъде годината с най-много чуждестранни инвестиции.

Според Николае Чука тези данни показват, че „големите инвеститори много ясно виждат дългосрочните перспективи за растеж на румънската икономика и включват Румъния в изчисленията, свързани с пласирането на капитал“.

Чука отбелязва, че Румъния е страна със стабилна и работеща икономика, което се потвърждава от доверието на инвеститорите в капацитета за развитие на страната.

„Огромният приток на инвестиции в страната се вижда от темповете на растеж на националната икономика, многобройните бизнес възможности, които се появяват на вътрешния пазар, както и от създаването на нови работни места през следващия период, които са толкова необходими за повишаване на жизнения стандарт на всички“, посочва премиерът, цитиран от БТА.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy