Принц Хари разказа в Netflix как Уилям му крещял на семейна среща

В излъчените финални серии от документалния филм на Netflix за британския принц Хари и съпругата му Меган, Хари описва колко „ужасяващо“ е било брат му да „крещи и крещи“ по него по време на семейна среща в Сандригам, на която е било обсъждано бъдещето на Хари и Меган.

Принцът обяснява също, че решението на двойката да се оттегли от кралския живот е било негово, а не на съпругата му, каквото е всеобщото мнение.

Точно по време на среща през 2020 г., на която се дискутирали сценариите за ролята на Хари и Меган в кралското семейство, Уилям крещял на брат си, баща им – тогава принц Чарлз говорил неверни неща, а покойната днес кралица Елизабет ІІ стояла тиха и приемала нещата.

Хари счита, че пръст в разпада на отношенията си с брат му има канцеларията на Уилям, която търгувала с негативни истории за един член на семейството, за да държи пресата далеч от друг. Това е нещо, което той казва, че двамата братя са си „обещали“, че никога няма да направят, когато са били по-млади Според по-малкия брат сега между него и Уилям има клин и брат му е на „страната на институцията“. Херцогът на Съсекс описва отношенията в семейството като студени, а кралската преса е била замесена в изтичането на и насаждането на истории.

Хари заявява още, че изобщо не са били подкрепени от останалите в семейството по време на негативните медийни нападки срещу Меган, довели до спонтанния й аборт. Тя пък обстойно разказва как е обмисляла да посегне на живота си. Принцът добавя, че, връщайки се назад към реакцията си, се срамува от това, че е бил „институционалният Хари“, а не „съпругът Хари“.

„Проблемът възниква, когато някой външен влезе в семейството чрез брак и трябва да е само странична фигура, но започне да краде светлината на прожекторите или да върши работата си по-добре от родените за това. Ето това разстройва роднините ми, това променя баланса“, казва Хари. „Чувствах се наистина откъснат от останалата част на семейството си, което беше интересно, защото тях ги е грижа как изглеждат нещата отвън, а не как се чувстваш отвътре. А от това лъха студенина – и отвън, и отвътре. От години се подготвяхме да напуснем. Искахме да избягаме от очаквания обществен интерес, който пресата проявява към всеки елемент от живота ни. Техният аргумент е, че ако имате дори 1 процент обществено финансиране на която и да е част от живота си, тогава може безпрепятствено да се проявява обществен интерес и да се нахлува във всеки аспект на личното ви пространство“, заявява Хари.

„През 2018 г. вече бяхме говорили за евентуално преместване в Нова Зеландия, но това не се осъществи. Тогава, в началото на 2019 г. обсъдихме цялостна концепция за преместване в Южна Африка и нашата евентуална подкрепа на благотворителни организации и каузи в Африка. Дворецът ни разреши да се преместим в Южна Африка. Канцеларията на баща ми знаеше за това, канцеларията на брат ми знаеше за това и канцеларията на баба ми знаеше за това. Никой друг не знаеше. Това беше до голяма степен вътрешен документ. Никой друг не знаеше. Обаче изтече във вестник „Таймс“ и след това целият план беше отменен, защото стана публичен дебат. Веднъж, след като подобни планове станат публичен дебат, в 9 от 10 случая те се провалят“, допълва Хари.

„Беше трудно. Особено времето, прекарано в чатове с брат ми и баща ми, които бяха много фокусирани върху едно и също погрешно тълкуване на цялата ситуация. Така че никой от нас наистина не искаше да говорим за тези неща по време на погребението на дядо ми. Но го направихме. Трябваше да се примирим с факта, че вероятно никога няма да получим истинско обяснение или истинско извинение. Жена ми и аз бяхме решени да продължим. Фокусирани сме върху това, което ни предстои“, заявява още Хари.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy