Прокуратурата: 4-годишното дете от Благоевград е паднало в огън

Под наблюдението на районната прокуратура в Благоевград се води разследване на случая с 4-годишното дете, което бе транспортирано в четвъртък следобед в „Пирогов“ с множество изгаряния по тялото.

Според съобщението на прокуратурата от МВР са получили сигнала за станалия в четвъртък в инцидент от Центъра за спешна медицинска помощ в града.

Полицаи посетили дома на пострадалото дете, където станал инцидента.

„Именно там пострадалото момче А.С. (на 4 години) заедно с брат си – 7-годишният К.С., запалили огън, като използвали запалка и намиращите се наоколо отпадъци. Малолетният А.С. се спънал и паднал в огъня по гръб. Брат му се изплашил и извикал майка им, която по това време се намирала в къщата“, съобщават от прокуратурата.

Първоначалната информация беше, че майката е обвинила бащата, че е запалил собственото си дете. Малко след това бе съобщено, че най-вероятно става дума за инцидент, при който две деца са били оставени без надзор.

В петък сутринта майката на пострадалото дете отново потвърди версията, че до инцидентът е станал, когато децата са били без надзор, а бащата дори не е бил у дома, когато това е станало.

„Направо отидохме в спешния център. Обадихме се на бащата и той дойде в спешния център. Излъгали са. Как бащата може да запали детето си“, обясни майката. Според семейството санитарите в спешната помощ в Благоевград са подали грешна информация към полицията.

Според прокуратурата при прегледа на детето в МБАЛ – Благоевград е установено, че то е с около 40-50 % изгаряния по тялото и това е наложило спешното транспортиране до болница „Пирогов“ в София. От столичното лечебно заведение обаче посочват, че детето е с 80% изгаряния. То е в тежко състояние и предстоят поредица от операции.

Действията по разследването продължават и към този момент. Установена е стопена пластмасова бутилка със специфична миризма на запалителна течност, намерени са и изгорелите дрехи на детето.

За случая е уведомен отдел „Закрила на детето“ към дирекцията за социално подпомагане в Благоевград.

Проверява се версията за оставянето на малолетното дете без надзор и достатъчно грижа от страна на родителя, което е създало опасност за неговия живот.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy