Прокурорският син от Перник остава в ареста

Васил Михайлов, син на прокурора Бисер Михайлов от Перник, остава за постоянно в ареста. Това реши в четвъртък районният съд в София, отхвърляйки молбата за по-лека мярка.

Михайлов-младши е обвиняем за серия побоища и заплахи срещу различни хора. Към момента не е ясно кога ще започне делото срещу него, тъй като миналата седмица се разбра за масови отводи на съдии от районния съд. По същия начин постъпиха и магистратите от Перник, но с друг мотив – че се познават с баща му.

Синът е в ареста от миналото лято. Преди това срещу него нямаше никакви действия от полиция и прокуратура. Едва след като семейство на пребит заяви публично какво се случва и се намеси кметът на града Станислав Владимиров, разследващите се задействаха. Младият мъж бе освободен за кратко преди месеци. Дни по-късно обаче се похвали в национален ефир, че е нарушавал домашния си арест и набързо бе върнат в следствения.

Решението на районния съд не е окончателно, то може да се обжалва пред по-горната инстанция. Срокът на престой в ареста обаче е ограничен в зависимост от предвиденото в закона наказание за съответното престъпление, т.е. след като то не е тежко наказуемо рано или късно обвиняемият трябва да получи по-лека мярка.
 

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy