Путин обяви, че Русия иска да сложи край на войната

Русия иска да сложи край на войната и колкото по-бързо се стигне до преговори, толкова по-добре. Това заяви в четвъртък президентът Владимир Путин, предадоха световните агенции. Той направи изявление пред журналисти след заседание на Държавния съвет. Изявата му дойде на фона на посещението на украинския президент Володимир Зеленски в САЩ.

Конфликтите завършват по един и същи начин

„Всички въоръжени конфликти завършват по един или друг начин с преговори, по дипломатически път. Рано или късно всички страни, които са в състояние на конфликт, сядат и сключват споразумение. Колкото по-скоро това бъде осъзнато от тези, които ни се противопоставят, толкова по-добре. Ние никога не сме се отказвали от това“, заяви Путин в четвъртък.

Той коментира още, че много пъти е казвал, че всяко засилване на военните действия води до нови жертви на бойното поле и до неоправдани загуби.

Путин заяви още, че дори САЩ да предоставят на Украйна системата за противовъздушна защита „Пейтриът“, руснаците щели да се справят лесно. Той обясни, че тази система била стара и не работели като руската С-300.

„Добре, ще вземем това предвид и противодействие винаги ще се намери“, каза той.

Никаква индикация

Путин не е дал абсолютно никаква индикация, че смята да прекрати военния конфликт в Украйна, коментира в отговор говорителя на Белия дом Джон Кърби.

„Всичко, което той прави на земята и във въздуха, говори за човек, който иска да продължи насилието срещу украинския народ“, коментира той.

По думите му американският президент Джо Байдън е отворен за преговори, но след като руският президент покаже сериозност за преговори.
 

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy