Радостин Василев бе наказан след реплика за „простащината на ГЕРБ“

0

Независимият депутат Радостин Василев бе наказан със „забележка“ заради репликата си за „простащината на ГЕРБ“ по време на дебата за смяната на председателя на комисията по правни въпроси.

В четвъртък парламентът назначи за председател на правната комисия Анна Александрова (ГЕРБ-СДС) на мястото на Стою Стоев (ПП-ДБ), който ръководеше комисията от формирането на 49-ото Народно събрание.

В изказването си Радостин Василев припомни, че Анна Александрова е била председател на правната комисия в 44-ото НС.

„Ако някой си е позволил да критикува Стою Стоев, че е некомпетентен, той спрямо Анна Александрова е академик“, каза Василев по време на своето изказване.

Той коментира, че правната комисия е най-важната комисия в парламента и е трябвало да се намери по-подходящ депутат за председател. Самият Радостин Василев беше председател на правната комисия, докато беше депутат от ИТН по време на краткия живот на 45-тото Народно събрание. Тогава срещу него имаше сходни критики.

„За три години парламентаризъм, аз не съм чул експертно изказване от г-жа Александрова. Съжалявам, че сменяме този председател, с всички условности, с които той беше избран, той е по-качествен“, каза Василев, цитиран от БТА.

Александър Иванов от ГЕРБ поиска Василев да бъде наказан, защото с изказването си обижда Анна Александрова.

Радостин Василев му отговори, че не е останал с впечатление, че е обидил някой. Той се обърна към председателя Росен Желязков, като го призова да обърне внимание на изказването на колегите си от парламентарната група на ГЕРБ-СДС, защото „простащината на ГЕРБ не е хубаво да се гледа по телевизията от българските граждани“.

Председателят на парламента Росен Желязков обяви, че му налага наказание „забележка“ заради думите „простащината на ГЕРБ“.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

Generated by Feedzy