Радостин Василев се кандидатира за кмет на София

0

Отцепилият се първо от „Има такъв народ“ (ИТН), а после и от „Продължаваме промяната“ (ПП) Радостин Василев ще се кандидатира за кмет на София. В момента Василев е единственият нечленуващ в парламентарна група депутат в парламента.

„Преди две седмици взехме решение с моя екип, че ще се кандидатирам за кмет на София като независим кандидат“, каза във вторник Василев.

Той обяви, че се чувствал достатъчно подготвен. Документите за участието му в местните избори щели да бъдат внесени в следващите дни.

Според него в момента София е корупционна яма на ГЕРБ. Депутатът заяви, че възприема себе си и екипа си като алтернатива на партията на Бойко Борисов.

Слоганът в кампанията му щял да е: „Без ГЕРБ и ДС в София“. От него се разбира, че посланията на Радостин Василев вероятно че са насочени и към кандидат-кмета на „Продължаваме промяната“, „Демократична България, „Спаси София“ и „Екипът на София“ Васил Терзиев. Роднини на Терзиев са работили за Държавна сигурност и това е основната нападка срещу него от опонентите му за кметското място в столицата.

В момента Радостин Василев е обвиняем за принуда срещу Христинка Иванова от ИТН.

До пролетта на 2022 година Василев беше част от партията на Слави Трифонов, която го издигна за министър на спорта в правителството на Кирил Петков.

Впоследствие той напусна ИТН, след като лидерът ѝ оттегли подкрепата си за кабинета „Петков“. С него напуснаха и още няколко депутати от партията. В отговор от партията разпространиха запис, на който се чува как Василев увещава тогавашната депутатка от ИТН Христинка Иванова също да подкрепи правителството на Петков.

По-късно Радостин Василев се присъедини към „Продължаваме промяната“ и на два предсрочни вота беше избиран за депутат от формацията.

В 49-ото Народно събрание Василев стана депутат от листата на „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) в Плевен.

През май тази година той се отцепи и от формацията на Кирил Петков и Асен Василев, след като разпространи запис от партийно заседание. Това стана по време на преговорите за съставяне на редовно правителство с подкрепата на ПП-ДБ и ГЕРБ.  

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

Generated by Feedzy