Ремонтите на трамвайни линии в София продължават и тази година

Столичната община смята да ремонтира през 2023 г. цялостно бул. „Стамболийски“ и трасето на трамваите, което минава по него. Планира се и обновяване на част от бул. „Мария Луиза“, както и на трамвайната линия по него. Продължава работата по ремонта на трасето на трамвай 5, чиито първи етап се забави доста.

През 2023 г. продължаваме работа по три от булевардите от миналата година и по още шест големи ключови булеварда и над 10 улици в различни квартали, коментира в сряда кметът Йорданка Фандъкова при проверка на ремонта на ул. „Кукуш“ в район „Илинден“.

През тази година ще бъдат ремонтирани важни улици в най-застроените квартали на града като „Манастирски ливади – Запад“, „Манастирски ливади – Изток“, „Горна Баня“, „Витоша ВЕЦ – Симеоново“.

Фандъкова припомни, че заради липсата на държавен бюджет за 2023 г. и общината работи по финансовия си план от миналата година, „който осигурява финансиране за най-ключовите инфраструктурни обекти за града“.

Това са пробивът на бул. „Тодор Каблешков“, който се очаква да започне през тази година, както и на ул. „Филип Кутев“, обясни Фандъкова. По думите ѝ тези два обекта ще осигурят връзката между бул. „България“ до бул. „Симеоновско шосе“ на третия градски ринг. „Ключови са Околовръстният път и Северната скоростна тангента в северните и западните части на града, бул. „Рожен“, ул. „Адам Мицкевич“, бул. „Ломско шосе“ – булеварди, които правят връзките с Околовръстния път, и заедно с метрото са най-важните ни задачи за 2023 година“, каза столичният кмет.

Общо 130 млн. лв. са предвидени за ремонт на инфраструктура през годината, отделно е осигурено финансиране и от заемите, които общината е взела като този за изграждане на 700 хил. квадратни метра тротоари.

По повод ремонта на ул. „Кукуш“ в район „Илинден“ Фандъкова каза, че работата продължава, тъй като метеорологичните условия позволяват това. Завършен е първият етап от ремонта, предстои през пролетта да се положи износващият пласт асфалт. Ще се работи и по ул. „Йосиф Щросмайер“.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy