Русия може да забрани на длъжностни лица да прекарват отпуските си в чужбина

Руските законодатели ще обсъдят искане на един от най-близките съюзници на президента на Русия Владимир Путин да бъде забранено на длъжностни лица да прекарват отпуските си в чужбина във военновременен период, съобщиха местни медии като се позоваха на висш парламентарист, предаде Ройтерс.

Основателят на мощната частна армия „Вагнер“ Евгений Пригожин каза, че е неприемливо длъжностни лица и парламентаристи да заминават на ваканции в държави, които са враждебни към Русия.

Василий Пискарьов, председател на комисията по сигурност и борбата с корупцията в Държавната дума (долната камара на руския парламент), каза, че законодателите ще обмислят дали са необходими промени.

„Тази инициатива… със сигурност заслужава внимание“, отбеляза Пискарьов пред журналисти, цитиран от ТАСС. Пригожин е направил искането в писмо до Пискарьов, чието съдържание беше оповестено от „Вагнер“.

Украинското правителство, което се опитва да се справи с корупцията, вече забрани на длъжностни лица да пътуват в чужбина, освен ако нямат официално разрешение, посочва Ройтерс.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy