Руските милиардери са загубили 92.6 млрд. долара заради войната в Украйна

Най-богатите руснаци са загубили около 92.6 млрд. долара през 2022 г. заради събитията около Украйна според изчисления на агенция Блумбърг.

По нейна информация през февруари общото богатство на най-богатите руснаци е намаляло с 46.6 млрд. долара. След въвеждането на антируските санкции от страна на западните държави те са загубили още 47 млрд. долара.

По-рано през декември Bloomberg Billionaires Index, който се публикува от 2012 г. и се изчислява въз основа на стойността на акциите на компаниите, съобщи, че от началото на тази година състоянието на най-богатите бизнесмени в Русия е намаляло с почти 74.3 млрд. долара.

По-специално, акционерът на минно-металургичния холдинг Evraz Роман Абрамович е загубил 9.3 млрд. долара, а богатството му е намаляло до 8.7 млрд. долара. Освен това акционерът на производителя на природен газ Новатек Генадий Тимченко е загубил 8.48 млрд. долара, а състоянието му е намаляло до 13,9 млрд. долара, а основният акционер на Северстал Алексей Мордашов е обеднял със 7.79 млрд. долара и притежава 21 млрд. долара.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy