Руски атаки срещу Киев и Одеска област

0

Русия атакува Киев и Одеска област, съобщават властите в Украйна. 

Тази нощ с дронове беше атакувана южната част на Одеска област, предаде украинската новинарска агенция Укринформ, която се позовава на изявление на областния управител на Одеска област Олег Кипер в комуникационното приложение „Телеграм“.

„Руските терористи атакуваха Измаилския район на Одеска област с дронове в продължение на почти три часа. За съжаление, един човек бе убит. Служител на селскостопанско предприятие, който бе сериозно ранен и почина в болница“, написа Кипер.

Според областния управител са заснети разрушения и пожари в няколко населени места. При атаката са нанесени щети на пристанищна и селскостопанска инфраструктура, съобщава Укринформ.

В ранните часове на днешния ден Русия подложи Киев на ракетно нападение, но украинската противовъздушна отбрана свали всички изстреляни ракети, преди да достигнат целта си, заяви в социалната мрежа Телеграм военната администрация на столицата, цитирана от Ройтерс.

По думите на очевидци пред Ройтерс, в Киев към 05:50 ч. проехтели няколко взрива, звучащи подобно на стрелба от системите за ПВО, докато в същия момент в цяла Украйна била обявена въздушна тревога, отменена около час по-късно, предаде БТА.

„Поредна ракетна атака на врага срещу мирен град с целта да се убива мирно население и да се разрушава инфраструктура“, написа ръководителят на военната администрация на град Киев Сергий Попко.

Той добави, че по първоначални данни в украинската столица няма жертви и разрушения.

Засега остава неясно какви са били мащабите на атаката, която е включвала различни видове ракети.

Няма коментар от руска страна.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

Generated by Feedzy