Руски оперни певци и циркови артисти ще вдигат морала на фронта

Редица руски артисти ще бъдат изпратени на фронта на войната в Украйна в „творчески бригади“, за да „повдигнат морала на войските“, съобщи британското министерство на отбраната.

Кампанията беше обявена от руското министерство на отбраната на 14 декември, но сега става ясно, че тези бригади ще включват оперни певци, актьори и циркови артисти.

Министерството на отбраната каза, че това вероятно се дължи на „крехкия морал“ в руските войски, който „почти със сигурност продължава да бъде уязвим в голяма част от руските сили“.

Въпреки това министерството отбелязва, че усилията е „малко вероятно“ да облекчат проблемите, изпитвани от тези на предната линия.

„Военната музика и организираните развлечения за разположените войски имат дълга история в много армии, но в Русия те са силно преплетени с концепцията от съветската епоха за идеологизирано образование. Притесненията на войниците обаче се фокусират предимно върху много високите нива на жертви, лошото ръководство, проблемите със заплащането, липсата на оборудване и боеприпаси и липсата на яснота относно целите на войната. Усилията на творческите бригади едва ли ще облекчат съществено тези опасения“, пише в съобщението на британското министерство.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy