Сага с продължение, главен герой Кремена Калчева.

След множество публикации в различни медии за нередностите в МТСП и частност Агенция по заетостта, сагата продължава с пълна сила. Главно действащо лице отново неповторимата госпожа Кремена Калчева.
Ето малко предистория коя е Кремена Калчева ,преди да зададем неудобните въпроси:
Кремена Калчева, главен директор на гл. дирекция „Услуги по заетостта“ в Агенцията по заетостта, която е под шапката на Министерството на труда и социалната политика, е хваната да изнася документи от ведомството с вероятна цел замитане на следи от грабежите! Криминалната сага, от която със сигурност ще се заинтересува ДАНС, се разиграла тази вечер, научи ексклузивно
поред наш източник Кремена Калчева, за чиито зулуми вече писахме, е заловена с папки, които не би трябвало да напускат сградата на министерството, от ведомствената охрана. Показателно е, че до момента престъплението се пази в тайна, тъй като официално съобщение липсва.
Кремена Калчева е подозрително близка до Драгомир Николов, бившия директор на Агенцията по заетостта, който бе отстранен след редица скандали и в момента е разследван по 12 обвинения.
Прелюбопитно е, че министърът на труда и социалната политика Лазар Лазаров си направи оглушки и не отстрани Калчева, въпреки че е наясно с нейните обвързаности.


Още по-скандалното е, че несменяемата чиновничка е бутана от хора с корупционни сделки за милиони за заместник изпълнителен директор на Агенцията по заетостта! Както се твърди – за да замете всички следи от престъпната дейност.
Заговорници от Агенцията по заетостта бистрят схеми за милиони на тайна среща в Боровец 
На мястото, обаче, са бившият шеф на Агенцията по заетостта Драгомир Николов, , Милена Георгиева – шефка на дирекция „Европейски проекти и програми“ към агенцията, Кремена Калчева, главен директор на гл. дирекция „Услуги по заетостта“ и самата изпълнителна директорка на АЗ Полина Маринова. Тук става интересно, на следващия ден след тази среща се случва това:
Агенцията по заетостта ударена от хакер през компютъра на регионален шеф. И четири седмици сървърите не работят, а агенцията е блокирана и никой не знае какво се случва. Интересен факт е ,че липсват данни за работата на Агенцията по заетостта от 20.12.2022г до 06.02.2023г.
По надолу и малко документи.
По ред на хронологията преди една седмица Кремена Калчева е повишена в заместник директор в агенция по заетостта. Повишението е по заслуги ,за добре свършено замитане на следи и предстоящи нови схеми. В този ред на мисли май директорката на АС Полина Маринова много скоро ще бъде подменена със заслужилата медали Калчева.
Още от първите дни на новото назначение и госпожа Кремена Калчева започва с инструкциите и нови разпореждания по дирекции , като изземва функциите на Полина Маринова (NO COMMENT). С цялата си наглост г-жа Калчева отново се опитва да разкара социалните партньори и да нареди новата схема за усвояване на средства.
Задаваме въпрос:
Защо е назначен човек на по висока длъжност след като има множество сигнали срещу него за злоупотреби и се разследва за това?
Защо се оставя да се краде от парите за най нуждаещите се българи и не влязат -ДАНС, Прокуратурата и ГДБОП и не направят пълна проверка на сигналите подадени от медии?

Коментарите са изключени