Светлина в небето над Киев предизвика спекулации за падащ сателит или извънземни

0

Светлина, озарила снощи небето над Киев, доведе до спекулации за падащ сателит и дори за извънземни, предаде Ройтерс, като се позова на социалните мрежи.

В четири кратки видеоклипа, публикувани в „Телеграм“ от репортера и блогър Анатолий Шари, се вижда как небето изведнъж се озарява от ярка светлина. В един от клиповете се вижда горящ предмет, който изглежда се разбива, падайки на земята, отбелязва агенцията.

<iframe width=“560″ height=“315″ src=“https://www.youtube.com/embed/07I6w1DHLpc“ title=“YouTube video player“ frameborder=“0″ allow=“accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share“ allowfullscreen></iframe>

В отговор на видеоматериала в интернет се появиха отделни мемета за извънземни и неидентифицирани летящи обекти (НЛО), а градската военна администрация на Киев, позовавайки се на предварителна информация, заяви, че става въпрос за паднал сателит на НАСА.

Говорител на НАСА обаче отрече това да е бил неин сателит и каза, че най-вероятно е станало недоразумение, свързано с изказване на НАСА относно плановете й да свали „пенсиониран“ сателит рано тази сутрин.

Украинските военновъздушни сили, отговарящи за свалянето на руски ракети и дронове, заявиха, че става въпрос за сателит или за метеорит.

„Молим да не използвате официални символи на военновъздушните сили, за да правите мемета, които да забавляват врага“, призоваха от армията в съобщение. Минути преди това Андрий Ермак – началник на канцеларията на украинския президент – публикува в социалните мрежи емотикон на НЛО, отбелязва Ройтерс.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

Generated by Feedzy