Северна Корея е провела симулация на „тактическа ядрена атака“

Северна Корея е извършила в събота нова симулация на „тактическа ядрена атака“ в рамките на учение, в което са били включени две крилати ракети с дълъг обсег, носещи имитации на ядрени бойни глави, предаде в неделя централната агенция на КНДР – КЦТА, цитирана от Ройтерс. Според държавната медия действията на Пхенян са били в отговор на съвместните военни маневри на САЩ и Южна Корея.

В събота южнокорейските военни съобщиха че Северна Корея е изстреляла няколко крилати ракети в посока Жълто море, а в петък КЦТА информира за друга симулация на „тактически ядрен удар“.

„Тактическата ядрена атака“ е била извършена, за да „предупреди враговете за реалната заплаха от ядрена война“, посочи КЦТА на фона на действията на Пхенян по „възпиране на Вашингтон и Сеул“.

„Ядрената мощ на КНДР ще укрепи позициите си за ответно бойно противодействие по всякакъв начин, за да възпре войната и да запази мира и стабилността“, обявява КЦТА.

Съвместните летни военни маневри на Южна Корея и САЩ под наслов „Щит на свободата“ приключиха в четвъртък след 11 дни, в които имаше учения на бомбардировачи Б-1Б. 

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy