Семерджиев след катастрофата: Направих беля, трябва ми стълба

Георги Семерджиев, подсъдим за тежката катастрофа в София от 5 юли, при която загинаха две млади жени, е искал помощ от свои служители и бившата полицайка Симона Радева, за да се прибере в дома си. Това се разбра по време на първото заседание на делото срещу него. Семерджиев е обвиняем за общо пет престъпления. В понеделник показания дадоха Радева, както и двама служители от автомивката на обвиняемия – Зоро Спасов и Александър Иса.

Направих беля

„Направих беля, трябва ми стълба“. Това казал Семерджиев по телефона на Радева, каза пред съда Иса, съобщи БТА. По думите му преди удара обвиняемият бил на автомивката. Около 22.30 ч. той и Спасов измили колата му и Семерджиев си тръгнал. Около час по-късно се върнал, но без кола, без шапка, без една обувка и без ключове от дома си.

„Беше много притеснен, уплашен, нямаше ключове“, разказа Спасов.

Семерджиев обяснил, че се е сбил и поискал телефон. Обадил се на Радева и й казал да отиде при него бързо. Той отишъл до дома си, а двамата работници се върнали на мивката, за да търсят стълба. След това му закарали заедно с полицайката. По думите им тя е държала стълбата, докато Семерджиев се прибере, а след това се качила при него в апартамента.

Познавам я като управител

Пред съда Спасов разказа, че познава Радева от автомивката. По думите му тя била нещо като управител и наблюдавала как работят. Той потвърди, че Семерджиев е имал полицейска палка и лампа в колата си.

Самата Радева също се яви като свидетел. Тя отказа да говори пред медиите и се бе скрила с шапка, качулка, очила и маска. С нея бе млад мъж, който се опитваше да я предпази от медийния интерес. Той също бе маскиран и мълчалив.

За участието на Радева в случката се разбра веднага след катастрофата. Няколко седмици по-късно тя бе уволнена от МВР. В момента обжалва наказанието си пред съда.

Още тогава стана ясно, че над Семерджиев е имало дългогодишен полицейски чадър. След това проверките показаха, че в прикриване на нарушенията му са участвали 40 служители.

Не го познавам, но му дадох стълба

В показанията си тя заяви, че било „силно казано“, че познава Семерджиев. Знаела кой е, защото го спирала за полицейска проверка в миналото. Тя разказа, че в деня на катастрофата била на автомивката, където пила кафе с момиче, чието име не знаела. След това си тръгнала, но установила, че си е забравила ключовете и се върнала. По пътя обратно видяла, че има катастрофа и се обадила на приятеля си, който работел в Четвърто РПУ.

После разказа, че Семерджиев й се обадил. Поискал да му занесе стълба и тя тръгнала към блока, в която живеел.

„Попитах го има ли му нещо, защото изглеждаше странно. Каза ми да не го разпитвам. Извадих стълбата от колата и му я дадох“, обясни бившата полицайка, цитирана от Нова телевизия.

Удар

При катасрофата Семердиев се удря с джипа си първо в такси. Пред съда шофьорът му, че навлязъл в кръстовището на зелено, но бил зверски ударен. След това джипът удря двете момичета последователно като междувременно се разцепва на две части. Според прокуратурата Семерджиев е карал с над 160 км. в час и след употреба на наркотици.

С такива пияници само млади деца умират

Един от първите, които минават покрай мястото, е военният прокурор Адалберт Кръстев, който също бе разпитан като свидетел. Той обясни, че това било случайност. Преди това бил със свой приятел и съпругата си. Чул трясъка от катастрофата, шофирайки по булеварда. На мястото видял очевидец, който му посочил накъде е избягал шофьорът. След това Кръстев останал до идването на дежурен прокурор.

„Това ми е петото ПТП с такива пияници и само млади деца умират“, заяви той.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy