Сергей Рябков е обсъдил с новия посланик на САЩ договора „Нов СТАРТ“

Заместник-министър на външните работи на Русия Сергей Рябков днес заяви, че миналата седмица е обсъдил с новия посланик на САЩ Лин Трейси договора „Нов СТАРТ“ за контрол на ядрените оръжия, съобщи Ройтерс, цитирайки Интерфакс.

Рябков допълни, че Русия е ангажирана с договора, но няма определена дата за нови преговори, което се дължи на конфликта в Украйна.

Ройтерс припомни, че разговори между Москва и Вашингтон по договора „Нов СТАРТ“ бяха насрочени за ноември миналата година, но бяха отменени в последния момент.

Заместник-министърът на външните работи уточни, че между Москва и Вашингтон не се води никакъв диалог във връзка с кризата в Украйна.

„В момента не водим диалог с американците по темата за „специалната военна операция“, Украйна, по никаква друга линия, освен комуникацията между представители на външното министерство и Държавния департамент с посолствата на САЩ в Москва и на Русия във Вашингтон, от време на време се провеждат телефонни разговори на други нива, но не се практикуват срещи, специализирани формати за такъв вид консултации“, каза той, цитиран от ТАСС.

По-рано говорителят на руския президент Дмитрий Песков също нарече фалшива информацията, според която ЦРУ било предложило на Русия 20% от територията на Украйна в замяна на прекратяване на инвазията. Белият дом също отрече подобна информация.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy