Символно посещение на Денков в Израел. България е готова да изпрати хуманитарна помощ

Премиерът Николай Денков и вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел са на символна визита в Израел в знак на солидарност със страната след жестоката атака на „Хамас“ от 7 октомври.

<iframe src=“https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FGovernment.of.Bulgaria%2Fposts%2Fpfbid02rqPJjMhdfA4Q62xCBquUbX1MNhgGEq2nXV81jLCeW4EQMmhGc31Kuh78N95i9xKFl&show_text=true&width=500″ width=“500″ height=“787″ style=“border:none;overflow:hidden“ scrolling=“no“ frameborder=“0″ allowfullscreen=“true“ allow=“autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share“></iframe>

„Държавата Израел и израелският народ имат пълната ни подкрепа, с вас сме“, каза Денков по време на срещите си с министър-председателя на Държавата Израел Бенямин Нетаняху и президента Исаак Херцог.

„Знаем колко са трудни времената днес и затова сме тук. Всички бяхме шокирани от терористичните атаки, които убиха толкова много невинни хора в Израел“, заяви Нетаняху, цитиран от правителствената информационна служба.

Акад. Денков е уверил президента на Държавата Израел Исаак Херцог, че страната ни би оказала хуманитарна подкрепа с всичко необходимо, включително и с изпращането на медицински специалисти.

„Можете да разчитате на нас“, заяви акад. Денков.

Той е отбелязал още колко е важно всички заложници да бъдат освободени възможно най-скоро, а преди това Международният комитет на Червения кръст да получи незабавен достъп до тях.

Бенямин Нетаняху благодари за българската подкрепа.

„Вашата подкрепа е много важна, оценяваме подкрепата на целия български народ“, посочи Нетаняху.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy