Слави Трифонов: Депутати ще напуснат „Има такъв народ“, вероятно са купени с пари и постове

Току-що получих информация, че депутати от „Има такъв народ“ ще напуснат парламентарната ни група. И ще подкрепят Кирил Петков и Асен Василев. Най-вероятно са купени с пари и постове. То ще се види и кой какъв ще стане.

Това заяви Слави Трифонов в пост във Фейсбук. Той обаче не посочва нито за колко народни представители става дума, нито кои са те.

„Не е нужно да съм врачка, за да позная, че те ще изговорят купища лъжи и измислици в стилистиката на Кирил и Асен, само и само да оправдаят постъпката си и да успокоят гузната си съвест. Само че предателството си е предателство и предателите никой не ги обича. Дори и тези, които печелят от тях. В крайна сметка, за мен властта може да не е самоцел, но за други явно е. Те трябва сутрин да се гледат в огледалото. Такъв е животът. Истината е, че от цялата тази история изпитвам срам, но и облекчение. Защото в битка е по-добре до рамото ти да има приятели, отколкото предатели“, пише още Трифонов.

Досега депутатите от ИТН са били лоялни към ръководството на партията и най-вече към своите избиратели. Това се казва в позиция на „Има такъв народ“ , изпратена до медиите минути по-рано. Поводът за това са медийни публикации, че народни представители от ИТН ще напуснат групата. От пресцентъра на партията казват, че нямат представа дали информацията е вярна.

Следващите дни и часове най-вероятно ще го покажат„, уточняват от ИТН.

„Всички видяхме, че министър-председателят се обърна към групата на „Има такъв народ“. Всъщност, той публично демонстрира опит да си пазарува депутати. Има само два начина – с пари или с постове. И дали това е така, ще разберем съвсем скоро“, се посочва още в позицията на партията.

По време на пресконференция в Стара Загора народният представител от „Продължаваме Промяната“ Атанас Михнев заяви: „Вярваме, че към нас ще се присъединят народни представители, които имат смелост да изпълват със съдържание думата народен представител и ще гласуват по съвест, защото политиката не е шоу, а работа“. Според него оставките на министрите от ИТН, които излизат от правителството, няма да бъдат гласувани в парламента през настоящата седмица.

По време на правителственото заседание миналата сряда присъстващите министри на ИТН напуснаха Министерския съвет. По-късно лидерът на ИТН Слави Трифонов направи видеообръщение, в което обяви, че изтегля министрите си от управлението. „Има такъв народ“ оглавяваше четири министерства  – на енергетиката, на регионалното развитие и благоустройството, на външните работи и на спорта. И четиримата министри вече депозираха оставките си.

Коментарите са изключени