Слави Трифонов срещу Лена Бориславова: Едно грандиозно падение

Дълги години Слави Трифонов твърдеше, че води война с жълто-кафявите медии. След пошлата и сексистка атака срещу Лена Бориславова той окончателно се превърна в техен музикален съпровод. Дали не е бил винаги?

„Скъпа моя Недялко, обичаш ме малко. Ах, жалко, жалко… Слави Трифонов“. Помните ли тези билбордове? През 2016 година Трифонов плати те да бъдат окачени на ключови места в София. Това беше неговият отговор на публикациите в един сайт, зовящ себе си „информационна агенция“.

Според въпросните публикации Трифонов бил гей. Засегнатият шоумен реши тогава да унизи главния редактор на същата тази „агенция“, като му заговори в… женски род. В света на Слави очевидно по-унизително нещо от това няма.

Нападки, сексистки обиди

Като си спомним тези и други епизоди от кариерата на лидера на ИТН, едва ли ще се изненадаме, че в поредната си проява на безпомощност, породена от грандиозния провал, с който премина и си замина от политиката, той реши да прибегне до гнусна сексистка атака срещу бившата говорителка на кабинета „Петков“ Лена Бориславова. И в нея, без каквито и да е скрупули, да цитира инсинуации, лични нападки и очевидни клевети от същата клоака, на която самият той е ставал жертва през годините. 

Нека се върнем към разправията през 2016 година. Едната страна достигна неподозирани морални низини с клеветите и обидите си срещу шоумена. А той отговори с думите: „Ще те намеря. Ще те открия. И ще те опъна… от любов“. След това реши да вкара сюжета в някаква балканска версия на романа на Марио Пузо, като му изпрати 20 червени карамфила. Особени културни различия в поведението и говоренето на протагониста и антагониста в този роман обаче нямаше.

Генезисът на кратката, но завършила с грандиозен провал, политическа кариера на Слави Трифонов също има сходен сценарий. Някогашните приятели Бойко Борисов и Слави Трифонов се скараха, а след това вторият започна да се превръща във все по-яростен критик на първия и да опипва почвата за политически проект.

Макар Трифонов да спечели и натрупа подкрепа, като инструментализираше „патриотизма“ и „българщината“ чрез скъпи и добре композирани продукции, а Борисов и до днес да играе на тънката струна на „народнящината“, резултатът е един и същи – и двамата накараха хората да повярват в едно: въпреки че не притежават нужния ценз, те са едни от тях и могат да ги спасят. Също така ги накараха да забравят за съмнителните епизоди в миналото им.

Публично и политическо падение

Слави Трифонов провали три парламента и вкара страната в задънена улица. Освен това успя да загуби подкрепата на над 550 000 души за рекордните година и половина – от 657-те хиляди гласа, които получи на изборите през юли 2021 година, на тези през ноември 2022 година бяха останали едва 96 хиляди. Публичното му и политическо падение е грандиозно и със сигурност ще остане в учебниците.

Така че на него очевидно не му остава нищо друго, освен да излее огорчението и злобата си срещу една млада, успешна, умна и красива дама в нещо, което уж нарича песен. Този път обаче аранжиментът и продукцията са толкова лоши, че не могат да скрият и една педя от истинската същност на Трифонов.

А за нас от този крах остава да си изведем поуката – крушката си има опашка. Видя се какъв е Слави – въпреки всичките му опити да ни втълпи колко е „бяла“ душата му.

Текстът е публикуван тук

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy