Снегът затрудни движението през планинските проходи

Първият по-обилен сняг за тази година по традиция създаде затруднения в движението. Няколко прохода в Стара планина и Родопите бяха затворени за камиони, съобщи БНР. Ограничения са въведени за Троян – Кърнаре, Рожен, Превала и Печинско в Смолянско. В цялата смолянска област бе спряно движението на автомобили с ремаркета и полуремаркета.

Сняг вали на прохода Шипка, в участъка от Старозагорска област. Снеговалеж очаква шофьорите и на прохода Република, съобщи Даниел Иваничков, директор на „Поддържане на пътната инфраструктура“ в АПИ.

В София обстановката е спокойна, заявиха от общината. 140 машини са обработили трасетата в града. Градският транспорт се движи по график навсякъде. Опесъчени са пътищата във Витоша „Драгалевци – Алеко“ и „Бояна – Златните мостове“.

Според прогнозата на Националния институт по метеорология се очаква в петък през деня валежите в Западна България да спрат и да започнат отново вечерта. Обявен е жълт код за обилен дъжд в общо 11 области в източната част на страната.
 

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy