Според Зеленски боевете за Соледар продължават

Въпреки твърденията на Русия, че руските войски са овладели източноукраинския град Соледар, президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че битката за града продължава, съобщи ДПА.

„Тежката борба за Донецк продължава“, каза Зеленски в ежедневното си видеообръщение в петък вечер. „Битката за Бахмут и Соледар, за Кремнина, за други градове и села в източната част на нашата страна продължава“, каза той.

Той изрази лична благодарност към украинските военни части, които защитават Соледар и Бахмут от руските атаки. „Голяма благодарност към бойците от частта „Кракен“ за решителните действия за унищожаване на врага в района на Соледар“, заяви Зеленски.

Що се отнася до Бахмут той спомена и приноса на Международния легион, военна част, съставена от чуждестранни бойци, предаде БТА

Както руската армия, така и известната руска наемническа част „Вагнер“, която действа в района на Соледар, обявиха, че са завзели града.

Първоначално „Вагнер“ обяви, че е овладял Соледар, след което руското министерство на отбраната първоначално опроверга това съобщение, но по-късно отстъпи и приписа победата на наемническите сили.

„Те вече се разправят помежду си на кого е заслугата за едно тактическо напредване“, коментира Зеленски и определи това като „ясен сигнал за провал“.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy