Според началника на полицията Лондон е изключително безопасен град

Комисарят на лондонската полиция Марк Роули определи британската столица като изключително безопасен град, след като силите на реда съобщиха за спад в броя на убийствата миналата година, предаде Пи Ей мидия/ДПА.

При посещение в боксова зала в град Илфорд, Източен Лондон, ръководителят на най-големите полицейски сили във Великобритания заяви, че „Лондон е фантастично безопасен международен град. Разбира се, няма идеален град, но ако погледнете равнището на престъпността…, ще видите, че Лондон е безопасно място за живеене, работа и отдих“.

Заедно с кмета на Лондон Садик Кан комисарят се срещна с основателя на клуб „Бокс Ъп Крайм“ Стивън Адисън, чиято цел е да създаде общност за уязвимите млади хора, в която те да намерят изход от престъпността. Клубът се появява в момент, когато полицията съобщава, че успешно се справя с престъпността сред младите хора, представяйки данни, според които убийствата на малолетни са намалели наполовина през миналата година.

Сред историите на млади хора, които са били подкрепени от клуба е тази на 18-годишния Фабиан Уилямс, който започнал да се занимава с езда, след като се е присъединил към клуба, и който сега е запален жокей с амбиции за участие на Олимпийски игри. Други примери са 25-годишният Рино Търнър, който благодарение на клуба сега се занимава с музика, както и 24-годишната Елвир Мату, която сега дава уроци по танци. „Това са вдъхновяващи истории за млади хора, чийто живот взема положителен обрат, благодарение на клуба“, каза Роули.

„Ние знаем, че не можем да изкореним напълно насилието и затова Отделът за намаляване на насилието подкрепя младите лондончани, намесвайки се в решителен етап от живота им, за да им даде възможност за реализация, да им осигури подкрепа и съветници, така че да се развиват и преуспяват, особено в настоящата криза на инфлация и високи разходи“, отбеляза на свой ред кметът на Лондон.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy