Станимир Илчев бе избран за лидер на НДСВ

Станимир Илчев беше избран за нов лидер на Националното движение за стабилност и възход (НДСВ) – партията, която бе създадена, за да обезпечи влизането в политиката на Симеон II Сакскобургготски.

През първите осем години от съществуването си НДСВ бе председателствана неизменно от Сакскобургготски, но към края на мандата на тройната коалиция той обяви оттеглянето си от активната политика. През 2009 година за лидер бе избрана бившата социална министърка и депутатка Христина Христова. Пет години по-късно тя бе сменена от Антония Първанова.

От 2015 година досега партията, която бе със затихващи функции, имаше цели трима лидери – Станимир Илчев, Олимпи Кътев и Съби Давидов. В събота Станимир Илчев бе избран избран единодушно за единствен лидер на НДСВ на Деветия редовен конгрес на партията.

“В НДСВ съм бил всичко, за което се сещате“, каза Илчев, цитиран от БТА. Той обеща, че партията да се яви на следващите избори.

През последните години част от кадрите на НДСВ бяха активно използвани от други политически проекти. Бившият “царски“ министър Николай Василев бе предложен дори за премиер от “Има такъв народ“.

Илчев казва, че НДСВ иска да изградят контрапункт за сегашната политическа ситуация.

“Искаме да даден пример как трябва да се третира политическият опонент. Той трябва да се третира като съперник, но не като враг. Искаме да дадем пример как програмата трябва да представи на обществото обективно-измерими намерения и приложими идеи, а не такива, които звучат много красиво, а не могат ресурсно да се осигурят или са задачи за след три години, а не сега“, обясни Илчев.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy