Структурни промени в британското правителство

Британският премиер Риши Сунак обяви във вторник структурни промени в правителството си, предаде Ройтерс.

Две министерства се разделят с цел по-ефективна борба с инфлацията и стимулиране на икономическия растеж.

Разделени ще бъдат министерството на бизнеса, енергетиката и индустриалната стратегия и министерството на цифровите технологии, културата, медиите и спорта. На мястото на двете разделени министерства ще бъдат създадени четири нови.

Министър на енергийната сигурност и на въглеродната неутралност ще бъде Грант Шапс, който досега беше министър на бизнеса, енергетиката и индустриалната стратегия.

Кеми Бейдънок, която от края на октомври миналата година заема поста министър на международната търговия, сега ще оглави новото министерство на бизнеса и търговията.

Мишел Донелан, която досега беше министър на цифровите технологии, културата, медиите и спорта, ще застане начело на министерството на науката, иновациите и технологиите.

Министър на културата, медиите и спорта ще бъде Луси Фрейзър, която досега беше държавен министър по въпросите на жилищното строителство, общностите и местното самоуправление.

Освен това Сунак назначи Грег Хендс за председател на Консервативната партия, след като отстрани от този пост Надим Захауи.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy