Сътрудници на Байдън откриха още една партида поверителни документи, свързани с него

Сътрудници на президента на САЩ Джо Байдън са открили най-малко още една партида секретни документи, свързани с него. Те са намерени на място, различно от сградата на мозъчен тръст, в която наскоро бяха открити класифицирани документи от времето, когато той е бил вицепрезидент, съобщи телевизия „Ен Би Си нюз“, цитирана от агенциите.

По данни на медията става дума за по-малко документи от тези, които бяха открити наскоро в Центъра за дипломация и глобално взаимодействие „Байдън“, но не се уточнява какъв е точният им брой.

Посочва се единствено, че новите документи са открити на друго място. Източниците на Ен Би Си не уточниха и кога са открити секретните книжа.

Търсенето на нови класифицирани документи започна, след като на 2 ноември адвокати на Байдън открили десет секретни документа в центъра от времето, когато той е бил вицепрезидент.

За откриването на първата партида класифицирани книжа се разбра преди два дни. Тогава адвокатите на Байдън заявиха, че Националният архив на САЩ е уведомен за случая, а документите са му били предадени.

Във вторник Байдън заяви, че той и екипът оказват пълно съдействие на проверката по случая, която се извършва от Архива и Министерството на правосъдието.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy