Тежки боеве в източните райони на Бахмут и Авдеевка

Руските окупационни сили и украинските войски отново водят ожесточени боеве около градовете на фронтовата линия Бахмут и Авдеевка в Източна Украйна.

Според съобщение на украинския генерален щаб руските атаки са били отблъснати с големи загуби.

Като част от усилията си да превземе цялата Донецка област, руската армия атакува „без да се съобразява със собствените си загуби“, се казва в съобщението.

Няма потвърждение от независим източник на тези съобщения, отбелязва ДПА.

Междувременно руските военни съобщават за засилване на боевете в централната Запорожка област.

След настъплението на руски части през последните дни се наблюдава прегрупиране и препозициониране на части от украинска страна, предаде ТАСС.

Зеленски подготвя кадрови промени

Украинският президент Володимир Зеленски пък обяви, че в рамките на следващото денонощие ще извърши кадрови промени сред служители на ръководни постове в правителството и регионите, предаде Ройтерс.

„Вече съм взел някои кадрови решения – някои още днес, а други ще взема утре, касаещи ръководители на различни нива в министерствата и други централни държавни структури, както и в регионите и правоприлагащите органи“, каза Зеленски в ежедневното си видеообръщение, предаде БТА.

Украинският президент обеща по-рано да се пребори с корупцията на всички нива в администрацията на фона на твърдения за вземане на подкупи и злоупотреби от украински чиновници.

„Вражеският обстрел и атаки продължават непрекъснато“, допълни още Зеленски в своето видеообръщение.

„Битката за Донбас обаче продължава, както и битката за Южна Украйна. Виждаме Русия да съсредоточава войските си, но знаем как да отговорим“, обобщи украинският президент.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy