Томислав Дончев огласи, че партията внася вот на недоверие заради провала на кабинета в икономически план

Внасяме вот на недоверие заради провала на правителството в икономическата политика. Това заяви Томислав Дончев по време на извънреден брифинг на ГЕРБ в централата на партията.

„Говорим за коалиция, в която отношенията се регулират със заплахи, изнудване, натиск, а подкрепата, доколкото разбрахме, се осигурява чрез пазарлъци“, каза той.

„Най-важният аргумент е, че на тази мъка трябва да се сложи край. Това е мъка за всички, за народните представи, за коалицията, мъка е за министрите, а най-голяма за премиера“, смята Дончев.

Според него тази глава от историята, посветена на това правителство ще е позорна, можем да направим да е поне кратка.

„Това правителство трябва да си подаде оставката. То ще се запомни с това, че е некадърно, лобистко и корумпирано“, заяви Делян Добрев.

В брифинга се включи и Лъчезар Борисов:

„Политиката на това правителство представлява заплаха за националната сигурност на страната ни. Всички световни институции ни показаха, че не се справяме, като понижиха прогнозата си за нас“, каза той.

По думите му износът на страната вече не допринася за БВП.

„Защо? Защото износът нараства с 6,5, а вносът двойно. Т.е. ние губим от там. Само за първите три месеца изтекоха над 1 млрд. евро“, каза той.

По думите му се губи законност, държавност и отговорност. Според него имаме нужда от един по-сериозен синхрон.

„Макроикономическата рамка е счупена“, категоричен бе Борисов

Коментарите са изключени