Тръмп започва кампанията си за Белия дом

Бившият американски президент Доналд Тръмп възнамерява днес да посети щатите Ню Хемпшър и Южна Каролина, предаде Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че това са първите две спирки от кандидат-президентската му кампания, която до голяма степен вървеше на празен ход, откакто през ноември миналата година Тръмп обяви кандидатурата си за Белия дом на изборите през 2024 година.

Тръмп ще говори най-напред на годишната среща на Републиканската партия в Сейлъм, щата Ню Хемпшър. След това той ще се отправи към град Колумбия, Южна Каролина, където смята да разкрие лидерския си екип. И двата щата се смятат за потенциално важни за изборите, тъй като са сред първите, в които се произвеждат първичните избори. От това как един кандидат се представя там често зависи дали ще направи успешна кампания или ще я прекрати.

Политически наблюдатели както от Републиканската, така и от Демократическата партия ще следят отблизо кой ще подкрепи Тръмп на тези прояви.

Някога безспорен център на гравитация в Републиканската партия, все по-голям брой официални представители на изборни длъжности изразяват съмнения за способността на Тръмп да победи президента демократ Джо Байдън, ако той реши да се кандидатира отново, каквито са масовите очаквания, отбелязва Ройтерс.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy