Украинският вътрешен министър и още 17 души загинаха при катастрофа на хеликоптер

Осемнадесет души, включително украинският вътрешен министър и други висши служители, както и три деца, загинаха, когато хеликоптер се разби в предградие на Киев, предаде Ройтерс, като се позова на началника на националната полиция.

Хеликоптерът падна близо до детска ясла и жилищни сгради в град Бровари североизточно от столицата Киев. На борда на хеликоптера са се намирали 9 души. Всички са загинали. Областният управител каза, че са пострадали още 29 души, включително 15 деца.

Началникът на националната полиция Игор Клименко съобщи, че сред загиналите е министърът на вътрешните работи Денис Монастирски, назначен от президента Володимир Зеленски през 2021 г. Загинали са и неговият заместник Евгений Енин и държавният секретар на министерството, добави Клименко.

„В резултат на катастрофата в Бровари загина ръководството на министерството на вътрешните работи на Украйна. Те бяха в хеликоптер на Държавната служба за извънредни ситуации“, заяви началникът на полицията.

На кадри от видеа, публикувани в социалните медии, се виждат горящи сгради. „Имало е деца и… служители в яслата в момента на трагедията“, написа в „Телеграм“ областният управител на Киевска област Олексей Кулеба.

Засега не е ясно каква е причината за падането на хеликоптера, а Русия също не е коментирала информацията. Украински официални представители не са споменали за руска атака в региона.

„За съжаление това се случи на хеликоптер на Държавната служба за извънредни ситуации, който изпълняваше своите задачи“, заяви говорител на украинските ВВС пред телевизия „Апостроф ТиВи“ (Apostrof TV).

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy