Унищожени са дюни на южния плаж в Несебър

Неизвестни лица са унищожили част от екзотичните дюни на южния плаж в Несебър, съобщи концесионерът Кирил Спасов. Той е подал незабавно сигнал до Министерството на туризма, Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите (РИОСВ) – Бургас и Областната дирекция на МВР в Бургас. Уведомени са също Областната управа и Община Несебър, информира Спасов.

Пясъчните дюни са били разорани с тежка техника, вероятно багер. По идентичен начин е разорана и широка ивица от плажа по протежение над 300 метра. Част от пясъка, изровен от ивицата, е затрупал дюните, обясни Спасов.

Посегателството е установено в късния следобед в петък от концесионера.

„Случайно минавах в около 16:30 ч. край плажа и забелязах, че ивицата е разорана. Веднага се обадих на спешния телефон 112, подадох сигнал и до всички останали компетентни органи. По случая вече се води разследване, разпитват се свидетели. Несебър е малък град и смятам, че има свидетели, които са видели извършителите. Убеден съм, че е въпрос на дни разследващите да стигнат до лицата, които са разорали плажа и защитените дюни. Нямам представа кой и защо е извършил това посегателство, но съм сигурен, че скоро ще се установи“, коментира Спасов.

През април миналата година сигнал за разорани дюни имаше и на територията на плаж „Бутамята“ в Синеморец. Тогава инспектори на РИОСВ, съвместно с представител на Община Царево, констатираха, че в югозападната част на плажа е извършено разораване и преминаване на едрогабаритна техника. 

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy