Управителка на бензиностанция усвоила 43 620 лева фирмени пари за хазарт

Управителка на бензиностанция е успяла да прехвърли 43 620 лева от фирмената сметка в собствена, от която играела хазарт.

Случаят е от октомври 2017 г., но днес държавното обвинение съобщи, че е внесло обвинителния акт срещу 38-годишната С.Т. в съда. Жената е обвинена в противозаконно присвояване на 43 620 лева.

Обвиняемата е била управител на бензиностанция в София. Тя е разполагала с достъп до системи за плащане.

На 1 и 2 октомври 2017 г. направила 14 превода на обща стойност 43 620 лева чрез системата за плащане от сметката на бензиностанцията към депозит по своя игрална сметка. След това забравила да върне сумата в касата на бензиностанцията.

Управителят на фирмата открил, че в касата не са внесени парите и разговарял с жената. Тя признала какво е направила и му обещала, че ще върне цялата сума, но успяла да върне само част от нея, без да е посочено каква. Така през 2021 г. управителят на фирмата подал сигнал в полицията за деянието.

По случая е образувано досъдебно производство. В хода на разследването са направени експертизи и са разпитани свидетели. Делото срещу 38-годишната жена продължава в Софийски районен съд.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy