Фенове на „Ботев“ и „Локомотив“ се обявиха срещу схемата на Гергов за Пловдивския панаир

Агитките на двата основни пловдивски футболни клуба – „Ботев“ и „Локомотив“, се обявиха срещу схемата за овладяването на Пловдивския панаир от бизнесмена, бивш местен лидер на БСП и почетен консул на Русия Георги Гергов.

Организациите на феновете, които са врагове на футболното поле, публикуваха във Фейсбук идентични като послание постове в петък. Поводът беше първата редовна сесия на общинския съвет в града за 2023 г.

На нея въпросът за панаира на беше обсъждан, но пък за сметка на това имаше няколко предложения за решение на друг проблемен казус – възможността за застрояване на 81 дка от парка при Гребната база. Теренът е частен и с промяна на общия устройствен план в края на миналата година в него беше позволено застрояване. Общинарите подкрепиха предложението на администрацията да се преговаря със собствениците от „Тея инвест“ за придобиване на имота и отхвърлиха всички по-евтини алтернативи като обявяването му за озеленяване и след това отчуждаването му.

„Панаирът е на Пловдив! Всички пловдивчани наблюдаваме с притеснение какво се случва напоследък в града ни. Низ от безобразия на шайка самозабравили се политици, с буквално липсващи умения и компетенция за позициите, които са заели“, пише в позицията на фен клуба на „Ботев“. В нея се казва още, че панаирът е символ на Пловдив със 130-годишна история. Призовават се „всички институции в държавата да свършат своята работа, за да не се стига до такъв срамен момент“. „Надяваме се, че са останали поне няколко човека с морал и достойнство, които да спрат машинациите за придобиване на панаира от едно частно лице, чието име дори не си заслужава да споменаваме“, пише още в позицията.

„Категорично заявяваме, че ние, феновете на Ботев Пловдив, ще се борим за всеки един от символите на нашия град – панаира, парк „Отдих и култура“, стадион „Христо Ботев“ и много други, които биват поругавани от безмозъчните същества, управляващи от години града ни. И може да бъдете сигурни – когато ние поведем една битка, я водим до успешен край!“, заявяват феновете на „Ботев“.

От фен клуба на „Локомотив“ също отправят призив за защита на панаира „от недопустимото посегателство от страна на партийни доктринери, ловки далавераджии и алчни държавни „любимци“, които обсебват и завладяват посредством лукави заговори един от символите на нашия град“. 

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy