„Филип Морис“ с нов генерален мениджър за България от догодина

Сегашният генерален директор на „Филип Морис Интернешънъл“ в България Джордж Маргонис ще бъде заменен от Демиан Пинтос през първото тримесечие на 2023 г. заради организационни промени на тютюневия гигант на глобално ниво.

Те предвиждат Маргонис да стане управляващ директор на компанията за Гърция, Кипър и Малта, а постът му да заеме Пинтос, който идва от централата на „Филип Морис“ в Лозана, Швейцария.

Демиан Пинтос има богат международен опит както от работата си във „Филип Морис Интернешънъл“, така и в други мултинационални компании в различни региони на света, посочват от дружеството и обещават допълнителна информация за него като се присъедини към българския екип.

Маргонис пое българския филиал на концерна в края на 2016 г. и благодарение на неговата работа, бездимният му бизнес в България отбелязва непрекъснат ръст. Под неговото ръководство компанията се развива и налага като иновативна и устойчива организация и в 6 поредни години е обявена за най-добър работодател от Top Employers Institute. В този период България се превърна и в източник на таланти за „Филип Морис Интернешънъл“ – много от местните служители получават възможност за развитие на международно ниво, в различни пазари и отдели на компанията.

„За мен времето, което прекарах във „Филип Морис България“, беше уникално и вдъхновяващо пътешествие. От самото начало на бездимната трансформация на компанията в България работим активно, за да повишим информираността на пълнолетните пушачи в страната. Водим битка с дезинформацията на всички фронтове, за да осигурим равен достъп до научни данни и надеждна информация за бездимните алтернативи. Към днешна дата над 200 000 българи са спрели да пушат цигари и са преминали на нашите бездимни алтернативи, а това нямаше да бъде възможно без целия екип на „Филип Морис България“, който работи всеотдайно всеки ден, за да реализира мисията ни за бъдеще без дим в страната“, каза Маргонис.

Организационните промени в България идват след преструктурирането на „Филип Морис Интернешънъл“ на регионално ниво, при което Христос Харпантидис (настоящ президент и управляващ директор за Гърция и управляващ директор на клъстъра на югоизточните държави в ЕС) поема длъжността на вицепрезидент за Европа, отговаряйки за държавите от Югоизточна Европа, както и управлението на административния център на 12-те държави в региона (Гърция, България, Румъния, Кипър, Малта, Хърватия, Словения, Сърбия, Босна и Херцеговина, Северна Македония, Албания и Черна Гора).

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy