Финансова информация за 300 български компании на една платформа

Финансова информация и новини за всички български публични компании вече може да бъде намерена на новата електронна платформа на Financial Market Services (FMS) – x3analytics. Това съобщиха от Българската фондова борса (БФБ), която е собственик на платформата.
Целта на платформата е да даде видимост на публичните компании пред индивидуални иинституционални инвеститори, анализатори и доставчици на данни, емитенти, държавни институции и медии, се казва в съобщението.
„Радваме се, че можем да предоставим на едно място структурирана, достоверна и верифицирана информация за публичните компании. Платформата обединява голям обем данни, които се актуализират максимално бързо и са достъпни с един клик за потребителите й“, казва Гергана Пападопулу, управител на FMS.
Платформата x3anayltics съдържа информация за всички публични компании, които са близо 300. Те са регистрирали финансови инструменти – акции и дялове за търговия на БФБ.
Информацията в платформата се публикува и обработва в деня на подаването й от емитентите. Представени са и исторически данни за компаниите.
Източници на информацията в платформата са отчети и новини от емитентите, пазарни данни от БФБ и аналитични материали.
Дружеството Financial Market Services е част от групата на Българска фондова борса. Компанията е оператор на система за предоставяне на информация по електронен път.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy