ФИФА отказа да пусне реч на Зеленски преди финала на световното

Кабинетът на Зеленски разкритикува ФИФА за отказа да излъчи видеообръщението му преди финала на световното първенство по футбол.

Преди няколко дни стана известно, че от световната футболна централа са отказали да излъчат видеообръщение на Зеленски преди финала на Мондиал 2022 между националните отбори на Аржентина и Франция.

„Катар подкрепи инициативата на президента, но ФИФА я блокира и няма да позволи показването на видео съобщение преди финала“, казаха от кабинета на Зеленски.

Освен това от офиса на Зеленски обявиха, че сами ще пуснат видеото, тъй като ФИФА не иска да го показва. Те смятат, че решението на организацията показва, че „ФИФА е загубила най-ценното разбиране за спорта – като игра, която обединява хората, а не поддържа съществуващите разделения“.

CNN разполага с видеообръщението на Зеленски. Позовавайки се на канцеларията на президента на Украйна, CNN пише, че ФИФА смята речта на Зеленски за твърде политизирана.

„Нямаше нищо политическо в тази реч, няма нищо, което да придаде политическа окраска на едно спортно събитие. Няма субективни оценки, няма политически сигнали, камо ли обвинения. ФИФА все още има време да поправи грешката. ФИФА не трябва да се страхува от призивите за мир“, казаха от кабинета на Зеленски.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy