Харви Уайнстийн беше признат за виновен за изнасилване

Филмовият продуцент Харви Уайнстийн беше признат за виновен за изнасилване от съдебен състав в Лос Анджелис, предаде Асошиейтед прес.

Това става пет години след като сигналите срещу него поставиха началото на движението #Аз Също (#MeToo).

Присъдата беше произнесена от осем мъже и четири жени съдебни заседатели. Седемдесетгодишният киномагнат вече излежава 23-годишната си присъда за изнасилване и сексуален тормоз, присъдена от съдебен състав в Ню Йорк през 2020 г.

Сега Уайнстийн го грозят 24 години затвор. „Време е царството на терор на ответника да приключи“, заяви в заключителната си реч пред журито заместник окръжната прокурорка Марлене Мартинес. Тя добави, че жените, които са посещавали хотелските стаи на Уайнстийн са нямали никаква представа какво ги очаква.

Обвинителките срещу холивудския продуцент пред съда в Лос Анджелис са общо четири, информира Франс прес. Произнесената присъда е по обвинение в изнасилване на едната от тях, предаде БТА.

Обвинението описва филмовия продуцент Харви Уайнстийн като влиятелен кино продуцент, който през годините е възпрепятствал жертвите си да говорят от страх това да не се отрази на кариерите им.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy