Царево бавно се възстановява след потопа

Община Царево бавно се възстановява след наводненията от вторник.

Днес трябва да бъде поставен временен метален мост по пътя за Ахтопол.

Аварийните екипи прочистват и възстановяват повредените от пороя пътни отсечки в общината.

Пътят от Синеморец към Ахтопол е отворен и блокираните в Синеморец и Резово могат да се завърнат към вътрешността на страната.

Бавно започна възстановяването и в къмпингите „Арапя“, „Нестинарка“ и на селата Лозенец, Кости и Фазаново. Десетки доброволци се включиха в почистването на съсипаните райони.

Община Царево призова ползването на моста до къмпинг „Нестинарка“ да става с особено внимание – по един автомобил. След като част от моста пропадна, участъкът беше ремонтиран, за да бъде отворен единствения обходен път.

Четири са жертвите на поройните дъждове в Царево. Открити са телата на съдията от районния съд Мария Москова и нейната дъщеря д-р Даниела Йорданова, както и на двама мъже.

Властите наредиха източване на язовирите Потурнашки и Хаджи Яне край Лозенец, за да се направи ремонт на язовирните стени.

Община Царево откри дарителска кампания за възстановяване на пострадалите от бедствието, а социалното министерство ще отпусне помощи, след като щетите бъдат описани.

„Царево се възстановява с изключителни темпове. Считам, че спасихме много човешки животи и щабът продължава да работи“, обяви кметът на града Георги Лапчев.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy