Четирима души в критично състояние след блъсканица преди концерт в Лондон

Четирима души са били приети в болница и днес се намират в критично състояние след блъсканица снощи при влизане в концертна зала в Лондон, съобщи Франс прес, като се позова на местната полиция.

Органите на реда са извикани снощи в 21:35 ч. местно време след сигнали за „голям брой хора, които се блъскат, за да влязат“ в зала „О2 Академи“ в лондонския квартал Брикстън. Осем души са били хоспитализирани, четирима от които остават в критично състояние, съобщи Скотланд Ярд.

При пристигането си полицията е открила няколко човека с наранявания вследствие на блъсканицата. Двама по-малко пострадали са получили помощ на място от органите на реда.

Полицията е започнала незабавно разследване, а около залата за събития е бил оформен кордон. По програма снощи в нея е трябвало да се проведе концерт на нигерийския афробийт изпълнител Асаке. От Скотланд Ярд добавиха, че на място продължават огледите, като засега няма задържани.

Комисарят от лондонската полиция Аде Аделекан определи обстоятелствата като „изключително разтърсващи“ и коментира появили се в социалните мрежи видеа от инцидента.

„В случаите, когато полицейските служители използват сила, те знаят, че носят отговорност за действията си“, добави Адекалан, а на въпрос за разпространено видео от случая той увери, че „не са били използвани полицейски кучета“. Полицията призова очевидци на блъсканицата да се свържат с нея.

Залата в стил арт деко „О2 Академи“ отваря врати през 1929 г. и има капацитет от 5000 места.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy