Четирима пострадали при срутване на платформа на луксозен ресторант в Истанбул

Четирима души са ранени при срутване на платформата на луксозен ресторант в квартал „Бебек Арнавуткьой“ на брега на Босфора.

 

По данни на вестник „Миллиет“ около 15-20 клиенти са паднали във водите на Босфора, но със съдействието на притичали се на помощ хора от ресторанта и от околните заведения, всички били извадени от водата невредими. Пожарни коли, линейки и медицински екипи са били изпратени на мястото на инцидента.

 

В писмено изявление по случая от Истанбулската голяма община бе съобщено, че въпросното заведение на два пъти е било санкционирано и затваряно от контролните органи, тъй като не отговаря на изискванията. Макар да обещали да направят ремонт, собствениците на ресторанта продължили да обслужват клиенти.

 

По време на инцидента на масите върху платформата имало 20-ина клиенти. Съоръжението било издигнато върху колове, забити във водата. Предполага се, че вероятно коловете са изгнили, което причинило срутването. По щастлива случайност тентата, опъната над платформата, не била засегната, в противен случай можело да има и жертви. 

 

Ранените са настанени в болница без опасност за живота.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy