Шолц публикува снимка с черна превръзка на окото, след като се контузи на джогинг

Германският канцлер Олаф Шолц публикува в социалната мрежа „Екс“ своя снимка в пиратски стил с черна превръзка за око и тъмночервени рани от дясната страна на лицето, след като през уикенда претърпя инцидент по време на джогинг, предаде в. „Индепендънт“.

„Нямам търпение да видя миймовете“, написа кацлерът в описанието под снимката.

За да няма евентуални притеснения за здравето му, на снимката, която изглежда е заснета в канцеларията му, Шолц е усмихнат, а в публикацията си пише още: „Благодаря за хубавите пожелания, изглежда по-сериозно, отколкото е всъщност!“

Шолц падна в събота по време на джогинг и получи наранявания по лицето, след което отмени някои от ангажиментите си за уикенда, съобщи правителството. Говорителят му каза днес пред журналисти в Берлин, че канцлерът е добре предвид обстоятелствата.

„Беше в доста добро настроение тази сутрин, но въпреки това бе леко унил“, каза Щефен Хебещрайт и допълни, че снимката е публикувана, „за да може хората да свикнат с начина, по който той ще изглежда следващите една или две седмици“.

Вчера 65-годишният германски лидер отмени ангажиментите си в централната провинция Хесен, където на 8 октомври ще се произведат избори. Въпреки това се очакваше по-късно днес той да участва в публични прояви в Берлин.

Местни медии съобщиха, че Шолц е паднал, докато е бягал в родния си град Потсдам, който се намира на около 28 километра югозападно от германската столица.

Шолц е начело на Германия от декември 2021 година. Преди това той бе министър на финансите и на труда, както и заемаше поста кмет на Хамбург. В описание на сайта на партията си Шолц казва, че когато е бил ученик, е мразил спорта, но благодарение на съпругата му Брита Ернст по-късно е започнал да му допада. „Днес вече бягам винаги, когато мога“, казва той.

Шолц допълва, че се опитва да намира време за джогинг, гребане или ходене два или три пъти седмично, а също така обича да кара колело.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy