10 тона храни от Kaufland потеглят към Антарктида

Kaufland България дарява 10 тона хранителни продукти на 31-вата Българска антарктическа експедиция. С тях ритейлърът ще обезпечи хранителните нужди на учените и екипажа на българския военно научно-изследователски кораб, както по пътя им до о. Ливингстън, така и в рамките на престоя им на Южния полюс. Чрез това най-голямата търговска верига подпомага усилията на родната експедиция в търсене на устойчиви решения за борба с климатичните промени, превръщайки се в първия български ритейлър, който стъпва на Ледения континент.

26 палета с продукти от всички основни хранителни категории пристигнаха днес от Централния склад на Kaufland България в с. Стряма до българския военно научно-изследователски кораб „Св.Св. Кирил и Методий“ във Варна. Сред дарените продукти са месо, колбаси, млечни и хлебни изделия, брашно, захар, олио и консервирани храни. В подбрания асортимент има също и артикули от собствените марки на веригата – „Брей!“ и „Шеф Месар“.

26 палета с продукти от всички основни хранителни категории пристигнаха днес от Централния склад на Kaufland България

„31-вата Българска антарктическа експедиция е историческа, защото за първи път тя ще се придвижи до полярната ни база на остров Ливингстън с роден научно-изследователски кораб. Този кораб ни нарежда сред т.нар. „морски“ нации и ще ни помогне да задълбочим и разширим обсега на научните изследвания, които се извършват в рамките на експедицията.“, подчерта по време на пресконференция, проведена на борда на кораба днес, ръководителят на експедицията проф. Христо Пимпирев.

Детайли бяха съобщени от ръководителят на експедицията проф. Христо Пимпирев

Той обяви още, че на Южния полюс 27-те участници ще реализират редица изследвания, между които и такива, насочени към движението на земната кора, минерализациите в околностите на българската база, растителния и животинския свят на Ледения континент, размерите на глобалното замърсяване, както и към мащаба на топенето на ледниците в резултат от глобалното затопляне.

В срещата с медиите участие взеха и адмирал Медникаров, началник на ВВМУ и командирът на кораба – капитан II ранг Николай Данаилов. Те подчертаха готовността на екипажа за сложното и продължително пътуване, което ще стартира на 27 декември 2022 г.

„За Kaufland България това партньорство е изключително важно тъй като то ни предоставя възможност да станем част от нещо много значимо за всички нас – а именно, изследванията на промяната в климата. В последните години компанията ни провежда целенасочена политика за устойчиво развитие, която се реализира чрез множество действия, насочени и към опазване на околната среда, свеждане до минимум на емисиите от дейността ни и намаляване на пластмасата, добавяйки стойност към основното, с което сме известни.“, каза и ръководителят на направление „Сухи храни“ в Kaufland – Кристина Кръстева.

Българският военно научно-изследователски кораб „Св. Св. Кирил и Методий“ се очаква да пристигне в базата ни на о. Ливингстън в началото на февруари 2023 г.

За Kaufland България

Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 600 служители. През 2022 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,9 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy