25-годишна родилка и бебето ѝ са починали във Велинград

25 годишна родилка и бебето ѝ са починали в болницата във Велинград. Роднините са подали жалба в полиция.

Под наблюдението на Окръжната прокуратура в Пазарджик е образувано досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост, поради незнание или немарливо изпълнение на задълженията.

Жената е постъпила в болницата във вторник около 04.30 часа, но няколко часа по-късно е починала. Според близките й, родилката не е имала заболявания и е ходила редовно на консултации. Жената има други две деца.

Според съпруга на 25-годишната родилка, лекарите, че са се забавили, и първоначално не е имало лекар на смяна, съобщи бТВ.

Днес пред болницата се събраха хора от Ракитово, откъдето е починалата родилка. На място имаше и полиция.

Директорът на болницата д-р Данчо Бурдев каза за БНР, че в случая няма лекарска грешка.

„Аз като реаниматор бях там и нямаше никаква грешка. Напротив. Часове наред се борихме и за жената, и за плода, но за съжаление, нещата приключиха по най-лошия начин. И двете тела са изпратени за аутопсия. Днес, доколкото имахме информация, се е извършила аутопсията, но кога ще дойде резултатът, и ние го чакаме, за да разберем защо се е получило“, каза Бурдев.

Предположението на медицинскитя екип е, че става въпрос амниотична емболия и ДИК синдром, който е една от водещите причина за майчина смъртност.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy