Microsoft ще съкрати 10 000 свои служители

Microsoft ще съкрати 10 000 свои служители до края на третото тримесечие на финасовата 2023 г., наред с други мерки за намаляване на разходите, тъй като компанията се връща към политиката си за наемане на персонал от преди коронавирусната пандемия.

Съкращенията са „в отговор на макроикономическите условия и променящите се приоритети на клиентите“, посочва технологичният гигант в своя регулаторна документация до Комисията по ценни книжа и борси на САЩ, подадена в сряда.

Ще има също така и „промени в нашето хардуерно портфолио и лизинг консолидация за създаване на по-голяма плътност в нашите работни пространства“, добави Microsoft.

Съкращенията ще доведат до разходи в размер на 1.2 милиарда долара през второто тримесечие на фискалната 2023 г., което ще има отрицателно въздействие от 12 цента върху печалбата за една акция, посочи Microsoft

Технологичният гигант увеличи служителите си с цели 40 000 през годината до юни 2022 г., тъй като заложи на дългосрочно увеличение на търсенето на цифрови услуги, предизвикано от бума на дистанционната работа заради Covid-19.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy