Uber гледа към световноизвестните черни лондонски таксита

Някои от известните черни лондонски таксита ще могат да бъдат резервирани чрез платформата  Uber („Юбър“) от януари, обяви американската компания, цитирана от Франс прес.

„Приложението се отваря към емблематичното лондонско такси“, съобщи в комюнике компанията от Сан Франциско.

Говорител на Uber обяви, че „малък брой“ шофьори на таксита вече са се регистрирали на платформата, но компанията се надява да наеме „няколкостотин“ други водачи до януари.

В Лондон традиционните таксита често се спират директно на улицата, но могат също така да бъдат резервирани и предварително.

Шофьорите на таксита в Париж, Ню Йорк, Рим и други големи градове вече извършват курсове в партньорство с платформата, подчертава Uber

Компанията започна да предлага услугите си в Лондон преди 10 години и потвърди, че вече е осъществил над 1 милиард курса в британската столица.

Платформата обаче се сблъска с острата съпротива от страна на 19 000 традиционни таксиметрови шофьори. За да могат да практикуват, шофьорите на платформата трябва да „запаметят“ всички улици в радиус от 10 километра около центъра на Лондон в рамките на тест, озаглавен „Познанието“.

Шофьорите обвиняват Uber, че подкопава цените, правата на служителите и нормите за безопасност.

Стив МакНамара, генерален секретар на Асоциацията на лицензираните таксиметрови шофьори (LTDA), която представлява водачите на черните таксита, обяви, че не е постъпило „никакво искане“ за партньорство с Uber.

„Не смятаме, че членовете ни ще се присъединят към приложението, имайки предвид лошите резултати, които са добре документирани във всички области – от сигурността на пътниците до правата на служителите в Лондон“, каза той.

 

Според него „Юбър“ стартира това партньорство, „за да съживи изпитващия затруднения търговски модел“.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy