United Group с нов вицепрезидент „Публични комуникации“

0

Собственикът на българския телеком „Виваком“ – „Юнайтед груп“ (United Group), обяви назначението на нов вицепрезидент „Публични комуникации“. Александра Делвенакиотис е поела поста на 1 септември.

Тя поема поста от Драгица Пилипович Чафи, която е част от мениджърския екип на компанията от 2008 г., а вицепрезидент е от 2015. Тя ще остане в групата като съветник по държавните въпроси и ще продължи работата си като председател на борда на фондация SBB.

Делвенакиотис идва от Adecco Group, където е заемала поста вицепрезидент „Външни комуникации и връзки с медиите“. Тя има над 18 години опит в областта на връзките с обществеността, връзките с медиите и корпоративните комуникации, като голяма част са от медийния и телекомуникационния сектор. Преди това е ръководила комуникациите и връзките с обществеността в Ringier Axel Springer Media AG, била е вицепрезидент „Корпоративни комуникации“ в Sky (DACH).

„С радост приветстваме Александра в нашия екип. Нейният изключителен опит в координиране на комуникации на ниво борд и разработване на стратегии за публични комуникации за глобални бизнеси ще бъде безценен за United Group в процеса на разширяване на нашето присъствие на нови европейски пазари. Тя ще играе ключова роля в развитието на взаимоотношенията на Групата с всички външни заинтересовани страни и ще ръководи връзките на Групата с медиите в процеса на консолидация на новите придобивания и популяризирането на едни от най-добрите дигитални услуги, предлагани от United Group, на всички пазари“, коментира Виктория Боклаг, главен изпълнителен директор на „Юнайтед груп“ в съобщението.

Тя благодари на Чафи за работата й и припомня, че с подкрепата на Европейската банка за възстановяване и развитие е помогнала SBB да се превърне в регионален лидер на пазара на цифрова телевизия и широколентови услуги. „Тя ще продължи да играе ключова роля като съветник по държавните въпроси на борда и на Александра, когато поеме новата роля“, допълва Боклаг.

Александра Делвенакиотис има магистърска степен по Медийни и комуникационни изследвания от Свободния университет на Берлин, следдипломна магистърска степен по европейски изследвания от университета Хумболт в Берлин / Международен научен център на Станфорд в Берлин, както и International Executive MBA от ESADE Business School, допълва се в съобщението.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

Generated by Feedzy