Vivacom е най-бързо развиващият се сателитен оператор в света

Българският телеком Vivacom вече е номер едно не само на местния пазар, но и в глобален мащаб, след като бе отличен като най-бързоразвиващия се оператор на сателитни услуги за бизнес клиенти в годишната класация за 2022 на Световната телепорт асоциация (WTA). Освен че се издига до първата позиция сред 10-те най-бързо развиващи се оператори (категория The Fast 10), тази година Vivacom влиза и в групата на 20-те световни лидери в сектора. Това съобщи операторът, който преди две години стана част от водещия телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа United Group.

След нови инвестиции в развитието на наземната станция край софийското село Плана с фокус върху услугите за бизнес клиенти, през 2021 година Vivacom получи най-високата възможна степен на сертификация в областта на сателитните услуги – Tier 4. Това нарежда съоръжението сред най-модерните в световен мащаб.

„Постижението на Vivacom е доказателство, че с правилна стратегическа визия, целенасочени инвестиции и висока експертиза на екипа на локално ниво можем да задаваме стандарти в глобален мащаб“, коментира .Виктория Боклаг, изпълнителен директор на United Group.

През последните 10 години Vivacom инвестира над 20 милиона лева в развитие на сателитните услуги за бизнес клиенти и разшири партньорството си с някои от най-големите сателитни оператори и доставчици на съдържание в света, посочва операторът.

„Чрез нашата наземна станция предлагаме услуги в Европа, Африка, Южна Америка и Азия, излъчваме повече от 500 ТВ канала, които достигат до милиони домакинства в цял свят. Освен това, предоставяме свързаност на някои от най-труднодостъпните места в света, включително Антарктида“, допълва Николай Андреев, изпълнителен директор на телекома.

Световната телепорт асоциация (СТА) помага на членовете си да поставят по-високи цели още от основаването си през 1985 година. Днес тя е водещ партньор в развитието на телепорт операторите, като защитава търговските им интереси и високите стандарти в техните бизнес практики, технологии и дейности. Асоциацията публикува доклади за най-добри практики и изнася уебинари, посветени на промените в технологиите и въздействието им върху бизнеса и пазара. Тя организира и събития и награди и предлага програми за сертификация и оценки, за да валидира високите постижения и да стимулира усъвършенстването.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy