VoLTE роуминг вече е възможен и за пътуващи до САЩ клиенти на А1

Клиентите на А1 вече могат да ползват услугата VoLTE роуминг и докато са в САЩ, съобщиха от мобилния оператор. Така разговорите по 4G/5G мрежа става възможни със съвместимо устройство.

А1 беше първият телеком в страната, който предложи услугата Voice over LTE („глас по LTE/4G“) в роуминг в края на миналата година. При нея разговорът се осъществява по 4G или 5G мрежа чрез пакети от данни, което осигурява разговори с кристално качество, по-бързо свързване и възможност за едновременното провеждане на телефонни разговори и 4G/5G достъп до интернет. Първоначално VoLTE роуминг стартира за клиентите, които се намират в роуминг в Австрия и ползват мрежата на A1 Австрия.

Стартът на VoLTE роуминг с AT&T САЩ значително ще подобри клиентското изживяване за абонатите на А1. От близо година операторите в САЩ постепенно закриват 2G и 3G мрежите си, като AT&T вече предлага само 4G/5G и съответно гласови услуги само през VoLTE. В мрежата на T-Mobile все още може да се ползва 2G, но качеството на услугата и покритието през 2G е незадоволително.

Това на практика означава, че VoLTE роуминг се превръща в основния начин, по който клиентите, които се намират в роуминг в САЩ, могат да провеждат телефонни разговори. До края на януари 2023 г. се очаква А1 да стартира VoLTE роуминг и с T-Mobile САЩ.

Услугата VoLTE е достъпна без допълнително заплащане за всички абонати на телекома, които имат съвместимо устройство и SIM карта. Тя не изразходва от включените мегабайти на максимална скорост от плана и веднъж активирана от настройките на смартфона, VoLTE работи както в България, така и в роуминг, в страните, в които услугата се поддържа.

Телекомът предлага много изгодни условия за роуминг в САЩ и в още над 130 дестинации в целия свят с иновативния тарифен план A1 Roaming Revolution. Той разделя света на 5 зони, като във всяка от тях потребителите получават преференциални възможности за разговори и използване на мобилен интернет. САЩ попада в Зона 4, за която А1 предлага по 500 МВ на ден и разговори с ЕС и Великобритания за 1,99 лева на минута срещу дневна така от 19,99 лева.

Всеки клиент на А1 може да види какъв роуминг план използва и сам да избере друг по всяко време от приложението Моят А1 и неговата уеб версия на А1.bg. Повече информация за A1 Roaming Revolution е достъпна на www.a1.bg/rr за частни клиенти и на www.a1.bg/brr за бизнес клиенти.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy